Landgoed zuylestein bij binnenstebuiten.960x0
Zuylestein bij TV-programma Binnenste Buiten

Het TV-programma BinnensteBuiten kwam oook in 2019 op bezoek op landgoed Zuylestein. Maandag 6 mei werd de special over Zuylestein en de bosvarkens uitgezonden. De uitzending gemist? Klik dan op onderstaande gele button.

"...In de bosrijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug, in het plaatsje Leersum, ligt landgoed Zuyelestein. Een landgoed dat in de oorlog flink beschadigd raakte, maar dat inmiddels liefdevol wordt hersteld door beheerder en architect Jemima de Brauwere. In de monumentale bossen scharrelen het hele jaar door bijzondere bewoners rond. Als je ze ziet ben je direct verkocht, vooral als ze gaan rennen..."

Eigenaresse Jemima de Brauwere bij RTV Utrecht: "Het is een cadeautje van het toeval..."

Rondrennende varkens, een moestuin met gewassen vol gaten en scheuren en een kale vlakte vol met afgeknapte bomen. De chaos die de valwind achterliet op landgoed Zuylestein in juni 2022 staat bij Jemima de Brauwere en Josse Haarhuis nog helder op het netvlies. “Het heeft wel even tijd nodig gehad om te wennen aan de ravage die hier achterbleef. Het was heftig om daar elke dag weer mee geconfronteerd te worden.”. >>>

Landgoed Zuylestein opnieuw te zien in het TV-programma BinnensteBuiten

Chefkok Alain Caron kwam met zijn TV-ploeg van BinnensteBuiten koken op Zuylestein. Met ingrediënten uit de moestuin maakte hij twee heerlijke gerechten die in de tuin werden opgegeten in gezelschap van tuinbaas Richard en eigenares Jemima. Wat een cadeau, want dit soort bekendheid kan Zuylestein goed gebruiken. De uitzending was op 18 september te zien op TV en via onderstaande button.

BinnensteBuiten besteedde ook aandacht aan de historie van Zuylestein en schreef er een online artikel over. MEER LEZEN

Naar de uitzending
Hazelaar hakhout op Zuylestein in het TV-programma 'De Keuken van Utrecht' van RTV Utrecht

Ook regionaal stond Zuylestein in de kijker. Het TV-programma 'De Keuken van Utrecht' kwam het hazelaar hakhout op Zuylestein filmen en vooral ook wat ermee gebeurt in de moestuin. De uitzending is te bekijken via onderstaande button.

Naar de uitzending

Dirk van Apeldoorn, Wageningen University & Research
over de biodiversiteit en landbouw op Zuylestein

Bron van creatie en inspiratie