Verkoop van verse producten van Zuylestein

In de moestuinwinkel op Zuylestein wordt de oogst van het Zuylesteinse land verkocht. De oogst is gevarieerd: groenten en vruchten uit onze moestuin en boomgaard, eieren van onze kippen, heerlijk varkensvlees, hammen en worsten van onze blije bosvarkens, huisgemaakte jams en diverse voedzame granen, gemalen verpakt of als vloerbroden. De moestuinwinkel is te vinden in de Oranjerie en op vrijdagen, zaterdagen en zondagen geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Een selectie van onze landgoedproducten is ook online te bestellen via onze webshop.
Naar de webshop

Bosvarkensvlees

Huisgemaakte jams

Groenten uit de moestuin

Vruchten uit de boomgaard

Granen & Brood

Eieren

De moestuinwinkel is ieder weekend open voor producten van het Zuylesteinse land

De winkel is te vinden in de Oranjerie van Zuylestein. Naast groente uit de mostuin, lokale kazen en eieren, granen en huisgemaakte jams is er ook vers brood van Zuylesteins tarwe!
TIP : combineer een bezoek aan de winkel met een kop koffie of thee en een wandeling. Een toegangskaartje tot de (moes)tuinen is in de winkel verkrijgbaar.

ROUTE NAAR DE WINKEL
Vanaf de oprijlaan aan de Rijksstraatweg 11 in Leersum:
- volg de borden 'Moestuin'
- doorlopen of rijden tot het poortje bij de oranjerie. Hier is gelegenheid om te parkeren.    

Oerbrood van Zuylesteins tarwe, gebakken bij de lokale bakker en diverse graansoorten

Zuylestein verbouwt en oogst diverse oude graansoorten, zaols Witte Emmer, rogge en Lavette graan. De kwaliteit en de smaak van deze ekologisch geteelde graanproducten zijn top. De molen Maallust uit Amerongen maalt het graan en de lokale bakker bakt er stevig brood van. Dit ouderwets lekkere brood is iedere vrijdag te koop in de moestuinwinkel. De gemalen graansoorten zijn ook in kilozakjes verkrijgbaar.

Op zoek naar een smakelijke rijstvervanger? Probeer dan eens onze 'Witte Emmer' uit de moestuinwinkel. Deze oude graansoort is glutenarm. Je kunt er ook brood van bakken. Via onderstaande link kan je meer lezen over dit topgraan en wat je ervan kunt maken. Met een recept om emmerbrood te bakken en een recept voor emmer risotto met kip. De granen zijn te koop op vrijdag, zaterdag en zondag in de Oranjerie: de landgoedwinkel van Zuylestein. 

Recepten met Witte Emmer

De aardappeloogst op Zuylestein

Aanbod groenten en vruchten uit de moestuin | vrijdag oogstdag

Het aanbod aan groenten en vruchten is uitgebreid en uit het seizoen. Ook oude groentesoorten uit de 17e eeuw die we nu nog steeds kennen: pompoenen, wortels, andijvie, sla, bonen, tijm, basilicum, koriander, kool maar ook courgettes, Nieuw-Zeelandse spinazie, aardpeer en palmkool en aardappelen (die er toen nog niet waren). Er is een bijzondere en uitgebreide collectie 17e ,18e en 19e eeuwse appel- en perenbomen, mispels, diverse soorten roodfruit en bessen waaronder cassis. Deze oogst wordt ook in de landgoedwinkel verkocht: als verse vruchten of verwerkt in huisgemaakte jams en taarten.

Bosvarkensvlees op bestelling

De bossen op landgoed Zuylestein worden onderhouden met hulp van onze bosvarkens. De varkens leiden een mooi varkensleven met beukennoten en modderpoelen. De diervriendelijke en ruimtelijke omgeving waarin ze leven, zorgt ook voor een prachtige kwaliteit vlees met een pure, ouderwetse smaak. U kunt meegenieten van dit (h)eerlijke vlees. Interesse? Stuur een mail naar bosvarkens@zuylestein.nl dan sturen we de bestellijst toe of kom op vrijdag naar de landgoedwinkel. Hier zijn ingevroren vlees en diverse soorten droge worst en ham op voorraad. Voor de verkoop zijn de delen in porties gevacumeerd. Omdat de beschikbaarheid beperkt is, hanteren we “wie het eerst komt, die het eerst maalt”. 

Bekijk de bestellijst
Bron van creatie en inspiratie