Verkoop groenten uit de historische moestuin

De moestuin is open op vrijdagen van 10.00 tot 16.00 uur. Gesloten van 22 december t/m 4 januari !
Dan worden er groenten en kruiden verkocht uit de tuin.

Op het landgoed zijn er open dagen, vrijwilligersdagen (met o.a.werkzaamheden in de moestuin) en evenementen zoals dineren in de moestuin, concerten maar er komen ook bedrijven vergaderen die tijdens de pauze door de moestuin wandelen. De tuin moet er dus altijd goed uitzien voor onverwachts bezoek en wordt soms zelfs versierd als er een feestje is  

De winkel is op vrijdag open,  van 10.00-16.00, volg de bordjes moestuin, om 12.00 proeverij!

De winkel in de Oranjerie, verkoopt de groente uit de moestuin, zie de lijst hiernaast. Ook  lokale  producten kazen, chutney en  confitures.  En nu ook schapenstoof en schapengoulash! Dit is de route: vanaf de oprijlaan voor de muur rechtsaf, langs het grote huis en dan linksom de muur langs tot het poortje bij de oranjerie. U kunt daar ook uw auto parkeren.          

Pompoenoutlet: In de oranjerie alle pompoenen 20% goedkoper!

Er zijn groentetas-cadeaubonnen te koop voor  5 en 10 euro. Aardig om vrienden en familie kennis te laten maken met de tuin.

Fijn als cadeau: munt in potjes, ronde kaasjes van een kilo: naturel, italiaanse kruiden, fenegriek, brandnetel; schapen goulash, chutney en jams.

U kunt zich opgeven voor een groenteabonnement vanaf juni via onderstaand bestelformulier.

Pompoenen, chioggia's, boerenkool , bonen in alle kleuren of moestuincadeaubonnen 5 of 10 euro

We verkopen naast verse groente ook lokale kazen, chutney, jam, schapenstoof/goulash

aardappelen dolwen en amandine, aardperen, graan (tarwe, emmer en rogge) in korrels, meel en bloem, boerenkool (paars en groen), bosbiet rood, chioggia, chutney van groene tomaten, doperwten (handgeplukt en ingevroren), goudsbloemen, jam in diverse smaken, kaas (naturel, komijn, fenegriek, italiaanse kruiden), kievietsbonen (droog),  knolselderij, laurier, mierikswortel, mispels, munt, oregano, palmkool, pastinaak, prei, pronkbonen (gesneden als snijbonen in diepvries, verse als dopbonen) rucola, rozemarijn, salie, schapenstoof, groenselderij, groenlof, schapengoulash,  sla rode grenobloise en zuylestein melange (met eetbare bloemen) of de pittige aziatische melange, snijbiet, snijbonen (diepvries),  mosterdsla (red Giant), tijm, venkel, wortels( mini), walnoten en pompoenen.  Maar ook schorseneer, winterpostelein flowersprouts en spruiten.                                                                          

Aanbieding: Mispels 500 gr 2,00 en mierikswortel 500 gr 1 euro

Moestuintas & Groenteabonnement van Zuylestein

Bestel via onderstaand formulier een Moestuintas (voor woensdag) van de moestuin van Zuylestein. Ook leuk om cadeau te geven! Cadeaubon voor vijf of tien euro op vrijdag te koop. Uw bestelling dient u zelf op te halen en af te rekenen op vrijdag tussen 10.00 en 15.00 uur. Wordt het niet opgehaald voor 15.00 dan verkopen we deze graag aan een ander. Een Groenteabonnement nemen kan ook, u ontvangt dan informatie over de betaling en ingangsdatum.

Versturen

Momenteel op het menu

Iedere vrijdag van 10.00 tot 16.00 is de 'oogst van de dag' te koop in de moestuin. Schikt het niet op dit tijdstip. U kunt het ook bestellen zie info@landgoed-zuylestein.nl. Tijdens de kerstvakantie zijn we gesloten.

Aan het einde van de zomertijd zijn er de laatste aardbeien en frambozen, prei, snijbiet en spruiten, kleine raapjes mooie rode kool, palmkool, top-aardappelen uit Normandie om te koken en te bakken in krieltjes en gewoon. De appels van de naantjes worden nu geplukt en leggen we in de kelder. Moesappelen zijn nu te koop.

Alleen even komen kijken kan ook, dan betaalt u 3 eurp pp. Voor het groenteabonnement 2018 zie actueel.

Vrijwilligers gezocht!

Vrijwilliger voor een dag met collega's en vrienden, vrijwilliger tijdens de saaie zomermaanden, vrijwilliger voor een vaste dag per week?

U bent van harte welkom!  We kunnen sterke vrijwilligers gebruiken maar ook mensen met kennis of enthousiasme voor een strakke 17e eeuwse moestuin en haar produkten (verkoop). Komt u ons team versterken dan is er altijd koffie, producten uit de moestuin en na een dag hard werken ook een borrel na afloop. Aanmelden kan via de gele button onder dit bericht.

Voor een vrijwilligersdag kan de lunch en borrel en een eigen ruimte geregeld worden. Meer weten: info@landgoed-zuylestein.nl

 

Naar aanmeldformulier vrijwilliger

Restauratie

De tuin is in 2014 en 2015 gerestaureerd, de paden en bakken in het vroege voorjaar en de bomen in het late najaar. Er is altijd een moestuin geweest voor eigen gebruik binnen de ommuurde tuin, maar in 2015 zijn we ook gestart met het leveren van de groenten in Amerongen en Amersfoort en in Doorn.
We zijn nog niet klaar met de renovatie. De provincie Utrecht heeft in de zomer van 2015 de tweede fase ondersteund met een donatie. In 2016 hebben we de tuin feestelijk geopend op 10 september. We hopen binnenkort te starten met de houten kweekbakken.

Groenten en vruchten

Er staan 17e eeuwse groenten die we nu nog steeds kennen: pompoenen, wortels, andijvie, sla, bonen, tijm, basilicum, koriander, kool maar ook courgettes, Nieuw-Zeelandse spinazie, aardpeer en palmkool en aardappelen die er toen nog niet waren. Er is een bijzondere en uitgebreide collectie 17e ,18e en 19e eeuwse appel en peren, bomen, Naantjes. Verder zijn er mispels, en roodfruit en bessen waaronder cassis.

Bron van creatie en inspiratie