Wilt u zich onderdompelen in historie, natuur, cultuur en authentieke gastvrijheid? Dan bent u van harte welkom op de Ridderhofstad Zuylestein. Met Leersum en Amerongen op fiets- en loopafstand. Kom al het moois ontdekken op de Utrechtse Heuvelrug met zijn buitenplaatsen langs de Stichtse Lustwarande. Bekoorlijk in ieder jaargetijde.

Nieuw! Verblijf in de Jachthut

Aan het Grand Canal met uitzicht op de bossen van Landgoed Zuylestein biedt de Jachthut een bijzondere plek met een grote houtkachel, een goede keuken, een grote tafel, comfortabele stoelen en een vide met een tweepersoonsbed. Verwarmde douche en twee toiletten zijn op de begane grond aanwezig.

Binnenkort ligt het roeibootje weer aan de steiger. Op loopafstand zijn er goede restaurants en aardige terrassen naast goede wandel- en fietstochten. Op eigen terras is het goed toeven maar wilt u een rondleiding binnen de muren van Zuylestein dan kunt u even een afspraak maken.

We zorgen voor voldoende hout voor de kachel en terrasmeubilair afhankelijk van de gelegenheid. Vanwege de ligging is versterkte muziek niet toegestaan.


U kunt in de Jachthut ook vergaderen, dineren, lunchen.  Catering is mogelijk. Meer weten over de jachthut: info@landgoed-zuylestein.nl

Tarieven Jachthut

De Jachthut (2 personen) kan van 15 april tot 15 november gehuurd worden*, voor:
1. Lang weekend met 3 nachten : aankomst vrijdag en vertrek op maandag voor € 400,--
2. Gewoon weekend met 2 nachten : aankomst vrijdag en vertrek op zondag voor € 300,--
3. Midweek met 4 nachten: aankomst op maandag en vertrek op vrijdag voor € 425,-
4. Hele week met 7 nachten: aankomst op vrijdag en vertrek op vrijdag voor € 650,-.(Inchecken vanaf 14.00 uur en uitchecken van 9.00 -10.30 uur.
In alle gevallen geldt een borgsom van € 100,--
De arrangementen zijn inclusief:
a. Schoonmaakkosten ( € 60,-);
b. Bedlinnen ( € 15,--)
c. Handdoekenset 2p (€ 10,);
d. Keukenlinnen (€ 5,--);
e. Brandhout ( € 25,--)

* Buiten deze winterperiode kan de jachthut uitsluitend na telefonisch overleg ook gehuurd worden (06 37 41 72 41)

Een boeking is pas definitief na ontvangst van de borg en de huur. Na een positieve controle bij vertrek zal de betaalde borg binnen 2 weken worden terugbetaald.
Koffie, thee, melk en suiker en peper & zout zijn aanwezig en naar keuze een fles rode of witte wijn.
 

Lunch in de Jachthut

Iets bijzonders te vieren met een klein gezelschap?  U kunt het ook laten verzorgen.

Informeer naar de mogelijkheden van de Jachthut, u voor lunch, borrel en diner, in combinatie met een overnachting voor 2 personen: info@landgoed-zuylestein.

Evenementen bij de Jachthut

De schaapskudde komt een paar keer per jaar om het landgoed te begrazen, er zijn markten en open dagen met concerten en theatervoorstellingen, picknick-lunches op het Landgoed Zuylestein.

Maar u kunt er ook op uit in de Utrechtse Lustwarande met haar bijzondere buitenplaatsen, tuinen en winkels op loop- en fietsafstand.

Bed & Breakfast

mee,Landgoed Zuylestein verwelkomt zijn gasten voor een overnachting in het monumentale poortgebouw, ingericht met authentieke kasteelmeubelen. Een kamer is te bespreken per nacht, voor een weekend, per week en per midweek. Vanaf twee nachten geldt een gereduceerd tarief. Er zijn kamers met een privé badkamer en kamers met een gedeelde badkamer, praktisch voor een gezin of vrienden. Gasten zijn in onze Bed & Breakfast welkom op het afgesproken tijdstip en worden persoonlijk ontvangen met een welkomstdrank. Op alle kamers gratis draadloos (WIFI) internet. Huisdieren en roken zijn niet toegestaan. Geeft u uw dieetwensen door dan kunnen we daar rekening mee houden.

Viert u de bruiloft op het Landgoed dan kunt u overnachten in uw eigen vleugel en uw vrienden in de andere vleugel tegen gereduceerd tarief.  Zie: trouwen.

Een bruidsarrangement: overnachting en champagneontbijt is ook mogelijk, zie hiernaast.

Naar reserveringsvoorwaarden

Tarieven

De tarieven zijn per kamer voor twee personen inclusief een royaal landgoedontbijt. 140 Euro per nacht op basis van minimaal 2 nachten en privé badkamer, 120 Euro voor kamer met een gedeelde badkamer. 165 Euro voor verblijf van één nacht .
Korting op kamerprijs bij overnachting voor1 persoon € 15.

De kamerprijzen zijn exclusief de gemeentelijke toeristenbelasting van € 1,60 p.p.p.d.

Bruidsarrangement (Bruidssuite)

- Een heerlijk uitgebreid champage ontbijt:
- Een lekkere fles prosecco in de minibar.
- Aangepaste decoratie in de kamer
- Uitchecken tot 13.00 uur i.p.v. tot 11.00 uur.
Sleutels kunnen tevoren worden opgehaald in geval van de late aankomst op de trouwdag.
De prijs voor deze kamer bedraagt € 249,-- (inclusief champage ontbijt voor 2 en de geldende toeristenbelasting).

Reserveren

Arrangementen in het seizoen

Landgoed Zuylestein werkt samen met twee partners, via wie bijzondere arrangementen worden aangeboden: Kasteelovernachtingen.nl en Erfgoedlogies.nl.
Bij Kasteelovernachtingen.nl zijn diverse arrangementen met activiteiten en gastronomie verkrijgbaar en bij Erfgoedlogies.nl is een arrangement met landgoedontbijt verkrijgbaar.

Naar Kasteelovernachtingen.nl

Lunch of high tea bij Il Sogno op Zuylestein

In de monumentale Portierswoning van Landgoed Zuylestein is Il Sogno dit nieuwe initiatief gestart. Het is een unieke plek waar u heerlijk zittend aan de bosrand geniet van bijvoorbeeld Italiaanse koffie met taart, een lunch of een glas Italiaanse wijn met heerlijke antipasti. Bent u van plan te komen met een groter gezelschap, dan ontvangt Il Sogno graag een reservering. Meer weten? Kijk op de site van Il Sogno op Zuylestein.

Naar Il Sogno op Zuylestein

Wandelen op Zuylestein en in de omgeving

Onlangs zijn er op het lommerrijke landgoed Zuylestein twee geheel nieuwe wandelroutes in gebruik genomen. Mede door de opening van deze nieuwe wandelpaden is het mogelijk geworden om te komen tot een betere bescherming van de waardevolle flora en fauna die aanwezig is op diverse plaatsen op het uitgestrekte landgoed.De twee nieuwe wandelroutes hebben als naam gekregen: De Bosch van Rosenthal route en de Godard Bentinck route. Voor 2,80 kunt u op stap!

Meer lezen

Korting via Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Groene arrangementen in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug met de parkpas van Natuurlijk!Doen. Landgoed Zuylestein heeft in samenwerking met Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug een tweetal arrangementen samengestel, waaronder een golfarrangement.

Naar website Nationaal Parkpas

Restaurants in de omgeving

Il Sogno Zuylestein, Leersum, gesloten op ma/di.  06-25586373 www.ilsogno-zuylestein.nl

De Hooge Heerlijkheid, Amerongen, gesloten op di.  0343-460212 www.dehoogeheerlijckheid.nl

Herberg den Rooden Leeuw, Amerongen gesloten op di. 0343-454055 www.denroodenleeuw.nl

Restaurant Buitenlust, Amerongen, altijd open    0343-451692 www.buitenlust-amerongen.nl

Restaurant Bentinck, Amerongen, gesloten ma/di. 0343-455690 www.buitenplaatsamerongen.nl

   

Restaurants iets verder weg

"t Kalkoentje, Elst gesloten op zondag 0317-612344 www.kalkoentje.nl

Residence Rhenen, Rhenen altijd open 0318-542888 www.residencerhenen.nl

Parc Broekhuizen, Leersum 0343-745858 www.parcbroekhuizen.nl

Of vraag naar de cateringmogelijkheden van Landgoed Zuylestein zelf.

Bron van creatie en inspiratie