Wilt u zich onderdompelen in historie, natuur, cultuur en authentieke gastvrijheid? Met Leersum en Amerongen op fiets- en loopafstand? Kom dan naar het romantische Landgoed Zuylestein, al het moois ontdekken op de Utrechtse Heuvelrug met zijn buitenplaatsen langs de Stichtse Lustwarande. Bekoorlijk in ieder jaargetijde. Landgoed Zuylestein heeft twee bijzondere verblijven: vakantiehuis de 'Jagthut' en vakantiehuis 'Belle van Zuylen'. 

Vakantiehuis 'de Jagthut'

Aan het Grand Canal met uitzicht op de bossen van Landgoed Zuylestein is de knusse Jagthut een plek om in stijl te onthaasten. Met een grote houtkachel, een goede keuken, een grote tafel, comfortabele stoelen, een douche en twee wc 's op de begane grond. Op de vide staat een tweepersoons bed. Buiten is er een eigen terras. In de zomer ligt het roeibootje weer aan de steiger. Op loopafstand zijn er goede restaurants, terrasjes en goede wandel- en fietstochten. Bedlinnen, keukenlinnen, handdoeken, een flesje wijn en koffie/thee voor de ontvangst zijn aanwezig.

Boekt u een verblijf en wilt u genieten van allerlei lekkernijen van Zuylestein? Kom dan langs in de landgoedwinkel voor brood, eieren, bosvarkensvlees, groenten en fruit uit de moestuin, kaas, jam en nog veel meer. De winkel is open op vrijdagen en zondagen van 11.00 tot 17.00 uur.

Naar algemene voorwaarden

Tarieven & voorwaarden

De Jagthut is geschikt voor twee personen. Tot 2 juli 2021 en na 15 november 2021 tot 2 juli 2022 zijn de de prijzen voor de huur van de Jagthut als volgt:
Een kort weekend (2 nachten):  € 300,-
Een lang weekend (3 nachten):  € 400,-
Een midweek (4 nachten ) € 425,-
Een week (7 nachten): € 650,-.

Vanaf 2 juli tot 15 november zijn de prijzen als volgt:
Een kort weekend: € 357,-
Een lang weekend: € 490,-
Een midweek: € 507,-
Een week: € 780,-

De borg bedraagt € 100,- per boeking. Voor alle boekingen geldt de inchecktijd van 16.00-19.00 uur en de uitchecktijd van 9.00-10.00 uur.

Reserveren

Vakantiehuis 'Belle van Zuylen'

De Belle van Zuylen vleugel is een zelfstandig vakantiehuis in het historische Poortgebouw van Landgoed Zuylestein met een volledig ingerichte keuken en een ruime eet-/zitkamer op de begane grond. Op de eerste etage bevindt zich een comfortabele slaapkamer met een twee-persoons bed met een aangrenzende badkamer met toilet. Charmant ingericht met een vleug historie en landgoedbeleving. Bedlinnen, keukenlinnen, handdoeken, een flesje wijn en koffie/thee voor de ontvangst zijn aanwezig.

Het vakantiehuis heeft een eigen ingang en grenst aan een een grote renaissance tuin. Verder is er een eigen zonnig terras. Op alle kamers is gratis Wifi. Huisdieren en roken zijn niet toegestaan. 

Boekt u een verblijf en wilt u genieten van allerlei lekkernijen van Zuylestein? Kom dan langs in de landgoedwinkel voor brood, eieren, bosvarkensvlees, groenten en fruit uit de moestuin, kaas, jam en nog veel meer. De winkel is open op vrijdagen en zondagen van 11.00 tot 17.00 uur.

Naar algemene voorwaarden

Tarieven & voorwaarden

De Belle van Zuylen is geschikt voor twee personen. Tot 2 juli 2021 gelden de volgende huurprijzen:
Een kort weekend (2 nachten): € 395,-
Een lang weekend (3 nachten): € 535,-
Een midweek (4 nachten): € 555,-
Een week (7 nachten): € 825,-.

In de periode van 2 juli t/m 24 september wordt de Belle van Zuylen uitsluitende per week verhuurd van vrijdag tot vrijdag. De huurprijs bedraagt in deze periode € 980,- per week.

Vanaf 24 september 2021 tot 20 juni 2022 is de Belle ook weer voor kortere periodes te huur:
Een kort weekend:  € 451,-
Een lang weekend: € 620,-
Een midweek: € 630,-
Een week: € 980,-.

Na 20 juni 2022 volgt er weer een periode t/m eind september met verhuur uitsluitend van vrijdag tot vrijdag. Voor alle boekingen in genoemde perioden bedraagt de borg € 150,-. De inchecktijd is van 16.00 - 19.00 uur en de uitchecktijd van 9.00 -10.00 uur.

Voor alle boekingen gelden de volgende annuleringsvoorwaarden:
- Meer dan 14 dagen voor de geboekte datum: kosteloos. 
- Meer dan 7 dagen voor de geboekte datum: 35% van de kosten
- Minder dan 7 en meer dan 3 dagen voor de geboekte datum: 60% van de kosten
- Vanaf 2 dagen tot minder dan 24 uur voor de geboekte datum: 100% van de kosten. TIP: sluit een annuleringsverzekering af.

Reserveren

Lunch in de Jaghut

Iets bijzonders te vieren met een klein gezelschap?  Trakteer u zelf en uw gezelschap op De Jagthut. Zo'n 20 personen kunnen er aan de borrel en de dis. En na afloop kunnen de gastheer en/of gastdame blijven overnachten. Meer info: info@landgoed-zuylestein.

Evenementen op Zuylestein

De schaapskudde komt een paar keer per jaar om het landgoed te begrazen, er zijn markten, open dagen met concerten of theatervoorstellingen en  picknick-lunches op Zuylestein. Maar u kunt er ook op uit in de Utrechtse Lustwarande met haar bijzondere buitenplaatsen, tuinen en winkels op loop- en fietsafstand.

Arrangementen in het seizoen

Landgoed Zuylestein werkt samen met twee partners, via wie bijzondere arrangementen worden aangeboden: Kasteelovernachtingen.nl en Erfgoedlogies.nl. Bij Kasteelovernachtingen.nl zijn diverse arrangementen met activiteiten en gastronomie verkrijgbaar en bij Erfgoedlogies.nl is een arrangement met landgoedontbijt verkrijgbaar.

Naar Kasteelovernachtingen.nl

Aangenaam verpozen bij restaurant Nassau Zuylestein

In de monumentale Portierswoning van landgoed Zuylestein is restaurant Nassau Zuylestein gevestigd. Het is een unieke plek waar u heerlijk zittend aan de bosrand geniet van alles wat Nassau Zuylestein te bieden heeft. Koffie/thee met taart, verse pizza's, een lunch of diner. Bent u van plan te komen met een groter gezelschap, dan ontvangt Nassau Zuylestein graag een reservering. Vergeet dan niet te vermelden dat u logeert in onze B&B. Meer weten? Kijk op de site van Nassau Zuylestein.

Nassau Zuylestein werkt met verse producten van het Zuylesteinse land. 

Naar Nassau Zuylestein

Wandelen op Zuylestein en in de omgeving

Onlangs zijn er op het lommerrijke landgoed Zuylestein twee geheel nieuwe wandelroutes in gebruik genomen. Mede door de opening van deze nieuwe wandelpaden is het mogelijk geworden om te komen tot een betere bescherming van de waardevolle flora en fauna die aanwezig is op diverse plaatsen op het uitgestrekte landgoed. De twee nieuwe wandelroutes hebben als naam gekregen: De Bosch van Rosenthal route en de Godard Bentinck route. Van deze beide wandelingen zijn de wandelrouteboekjes gratis te downloaden op deze pagina.

Dan zijn er nog twee wandelingen die een groter gebied aandoen, waarbij Zuylestein op de route ligt: het Trekvogelpad en het Cotlandenpad (een afwisselend Klompenpad). Meer info:  https://klompenpaden.nl/klompenpad/cotlandenpad/

Naar het Trekvogelpad

Wandelroute Historisch Zuylestein

Landgoed Zuylestein stamt uit de veertiende eeuw en is in 1630 aangekocht door stadhouder Frederik Hendrik van Oranje Nassau als jachtslot en in 1640 door hem geschonken aan zijn bastaardzoon Fredrik van Nassau. Bij aankomst via de Rijksstraatweg tussen Leersum en Amerongen betreedt u een historisch park dat uniek is in Nederland door haar geheel intact gebleven Renaissance stijl. Het landgoed met een totaal oppervlak van 136 ha is door vererving 400 jaar in familie bezit gebleven. Download deze bijzondere historisch wandelroute en ga terug naar de tijden van weleer.

Download de wandelroute

Wandelroute Bosch van Rosenthal

Deze schilderachtige wandeling van ca. 4 km. is tot stand gekomen in samenwerking met de provincie Utrecht. De wandeling is op eigen gelegenheid te maken aan de hand van het digitale wandelrouteboekje dat via onderstaande button te downloaden is. 

Download de wandelroute

Wandelroute Godard Bentinck

Ontdek de cultuur- en natuurwaarden in een oogstrelend landschap tijdens deze wandeling van ca. 9,8 km. De Godard Bentinckroute is tot stand gekomen in samenwerking en met subsidie van de provincie Utrecht. Via onderstaande button is het digitale wandelboekje van deze route te downloaden.

Download de wandelroute

Restaurants in de omgeving

Nassau Zuylestein, Leersum, gesloten ma en di. Andere dagen geopend vanaf 9.00 uur. 0343-235103 of info@nassauzuylestein.nl www.nassauzuylestein.nl

Restaurant Bentinck, Amerongen, gesloten ma/di. 0343-455690 https://restaurantbentinck.nl 

Restaurant Nassau Zuylestein en Restaurant Bentinck werken met verse producten van het Zuylesteinse land!

Herberg den Rooden Leeuw, Amerongen, gesloten op di. 0343-454055 www.denroodenleeuw.nl

Restaurant Buitenlust, Amerongen, altijd open    0343-451692 www.buitenlust-amerongen.nl

Restaurants iets verder weg

"t Kalkoentje, Elst, gesloten op zondag 0317-612344 www.kalkoentje.nl

Residence Rhenen, Rhenen altijd open 0318-542888 www.residencerhenen.nl

Parc Broekhuizen, Leersum 0343-745858 www.parcbroekhuizen.nl

Of vraag naar de cateringmogelijkheden van Landgoed Zuylestein zelf.

Bron van creatie en inspiratie