Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen en evenementen op landgoed Zuylestein? Meldt u zich dan aan voor de Zuylestein Bode. Deze digitale nieuwsbrief verschijnt vier tot zes keer per jaar. 

Aanmelden voor de Zuylestein Bode

Adressen & Route 

Het adres van de Oranjerie: Rijksstraatweg 11, 3956 CH Leersum.
Het adres van het Poortgebouw: Rijksstraatweg 7-9, 3956 CH Leersum
Telefoon: 0637417241
E-mail:  info@landgoed-zuylestein.nl

Routebeschrijving Oranjerie en moestuin
Navigeer naar Rijksstraatweg 1 Leersum. Voor u het boerenerf oprijdt, gaat u rechtsaf het bos in en volgt u daarna de borden moestuin. De oranjerie en de moestuin zijn toegankelijk via het rode hek in de tuinmuur. Er zijn bij de moestuin slechts een paar parkeerplaatsen beschikbaar voor kort parkeren. Parkeren: langs de Rijksstraatweg tegenover het inrijhek naast huisnummer 3 bij restaurant Lorijn.

Routebeschrijving Poortgebouw
Navigeer naar Rijksstraatweg 1 Leersum. Voor u het boerenerf oprijdt,  gaat u rechtsaf het bos in en volgt u daarna het bord poortgebouw linksaf. Rechtdoor blijven rijden tot u aan de rechterkant het gebouw ziet met een grote groene poort. Parkeergelegenheid is alleen voor gasten achter de beukenhaag tegenover het Poortgebouw.

Openingstijden & entree

Het landgoed is dagelijks opengesteld tussen zonsopkomst en zonsondergang voor alle liefhebbers van natuur en cultuurhistorie.

Een bezoek aan de landgoedwinkel met terras, de middeleeuwse moestuin en binnentuin is mogelijk op vrijdagen en zondagen tussen 11.00 en 16.00 uur en op zaterdagen van 11.00 tot 15.00 uur.

Met het OV vanaf Station Driebergen-Zeist
Neem de bus naar Amerongen Dorp: eerste halte “GALAK” op de Rijksstraatweg met Syntus Buslijn 50. Terug lopende richting Leersum ca. 100 mtr. na de rotonde ziet u links het grote toegangshek (bij het oude huis met trapgevel) van Landgoed Zuylestein. U loopt de gehele oprijlaan af tot u rechts in de muur de grote donkergroene poort treft van het Poortgebouw aan uw rechterhand. (Looptijd bushalte - Poortgebouw circa 15 minuten). De eerste bus vertrekt van het station om 06:00 uur (reistijd circa 35 minuten) De laatste bus vertrekt vanaf het station om 00:01 uur (reistijd circa 26 minuten)

Routekaart 2023 Zuylestein

Parkeren

Bij aankomst ziet u een groot monumentaal hek. Dit is de entree tot het landgoed. Vervolg de oprijlaan totdat u aan uw rechterzijde een lange tuinmuur ziet. Halverwege deze tuinmuur is het Poortgebouw gevestigd. Wanneer u aanbelt, wordt u ontvangen. Tegenover het Poortgebouw is gelegenheid om uw auto te parkeren. 

Algemene voorwaarden & privacy

Op alle diensten die Zuylestein biedt, alsmede op de openstelling van zijn terreinen zijn de algemene voorwaarden van Zuylestein geheel en onverkort van toepassing. Deze zijn via onderstaande button te downloaden. 

Zuylestein gaat met de grootste zorg om met uw persoonlijke gegevens. In het document AVG Privacywetgeving en Zuylestein kunt u lezen hoe we dat doen.

Algemene voorwaarden

Rondleidingen op Zuylestein

Zuylestein organiseert rondleidingen met een gids voor groepen vanaf minimaal 10 tot maximaal 25 personen. De rondleidingen duren 1,5 of 2 uren. Er is keuze uit drie themawandelingen (prijzen zijn per persoon):
1. Historische rondleiding: 12,50 
2. Moestuin restauratie en innovatie * : 12,50 
3. Landgoedbeheer 2 uur: 15,00 

* Tijdens de Moestuin-rondleiding wordt ook dieper ingegaan op oude en innovatieve nieuwe landbouwtechnieken waarmee op Zuylestein wordt gewerkt. Het landgoed is hierin koploper en werkt samen met de Universiteit Wageningen. Thema's die voorbij komen zijn: permacultuur, mulchen, biodiversiteit en combinatieteelt.

Voor grotere of kleinere groepen gelden aangepaste tarieven. Rondleidingen zijn te combineren met een bijeenkomst, een borrel of lunch. Of een goodybag van Zuylestein met een selectie van producten van het landgoed. Informeer bij info@landgoed-zuylestein.nl of vraag een rondleiding aan via het aanmeldformulier. 

Aanmelden voor een rondleiding

Thema van de rondleiding
1. Cultuurhistorie
2. Tuingeschiedenis
3. Landgoedbeheer
4. Moestuin
Bron van creatie en inspiratie