Wilt u zich onderdompelen in historie, natuur, cultuur en authentieke gastvrijheid? Dan bent u van harte welkom op de Ridderhofstad Zuylestein. Met Leersum en Amerongen op fiets- en loopafstand. Kom al het moois ontdekken op de Utrechtse Heuvelrug met zijn buitenplaatsen langs de Stichtse Lustwarande. Bekoorlijk in ieder jaargetijde.

Nieuw! Overnachten in de Jagthut

Aan het Grand Canal met uitzicht op de bossen van Landgoed Zuylestein is de knusse Jagthut een plek om in stijl te onthaasten. Met een grote houtkachel, een goede keuken, een grote tafel, comfortabele stoelen, een douche en twee wc 's op de begane grond. Op de vide staat een tweepersoons bed. Binnenkort ligt het roeibootje weer aan de steiger. Op loopafstand zijn er goede restaurants en aardige terrassen naast goede wandel- en fietstochten. Op het eigen terras is het goed toeven.

De Jagthut kan ook gereserveerd worden voor een besloten bijeenkomst, vergadering, lunch of diner. Catering is mogelijk. Meer weten? Stuur uw wensen naar info@landgoed-zuylestein.nl

Tarieven Jagthut

De Jagthut is geschikt voor twee personen:
1. Lang weekend met 3 nachten: aankomst vrijdag en vertrek op maandag | € 400,--
2. Gewoon weekend met 2 nachten: aankomst vrijdag en vertrek op zondag | € 300,--
3. Midweek met 4 nachten: aankomst op maandag en vertrek op vrijdag | € 425,-
4. Hele week met 7 nachten: aankomst op vrijdag en vertrek op vrijdag | € 650,-

Let op: in het hoogseizoen van 5 augustus t/m 15 september gelden de volgende tarieven: een kort weekend met 2 nachten € 330 | een lang weekend met drie nachten € 440 | een midweek € 425 | een week € 660.

Inchecken: vanaf 17.00 uur en uitchecken tot 11.00 uur. Wij vragen een borg van € 100,-- per boeking. De tarieven zijn inclusief bedlinnen, handdoekenset voor 2 personen, brandhout, keukenlinnen en eindschoonmaak. Een boeking is pas definitief na ontvangst van de borg en de huur. Na een positieve controle bij vertrek zal de betaalde borg binnen 2 weken worden terugbetaald. Koffie, thee, melk en suiker en peper & zout zijn aanwezig en naar keuze een fles rode of witte wijn. Bekijk ook onze annuleringsvoorwaarden op deze pagina.

Reserveren

Bed & Breakfast

De Bed & Breakfast is gevestigd in het monumentale Poortgebouw en ingericht met authentieke kasteelmeubelen. Een kamer is te reserveren per nacht, per weekend, per week en per midweek. Vanaf twee nachten geldt een gereduceerd tarief. Er zijn kamers met eigen sanitair en kamers met gedeeld sanitair, praktisch voor een gezin of vrienden. Gasten worden op een vooraf afgesproken tijdstip persoonlijk ontvangen met een welkomstdrankje.

Op alle kamers is gratis draadloos (WIFI) internet. Huisdieren en roken zijn niet toegestaan. Geeft u uw dieetwensen door dan kunnen we daar rekening mee houden. Viert u de bruiloft op het landgoed dan kunt u overnachten in onze bruidssuite en uw vrienden of familie in de andere vleugel tegen een gereduceerd tarief. Meer info is te vinden bij Bruiloft

Naar reserveringsvoorwaarden

Tarieven per overnachting

De tarieven per kamer op basis van twee nachten voor twee personen inclusief een royaal landgoedontbijt.
Met privé badkamer: € 140 per nacht.
Met gedeelde badkamer: € 120 per nacht.
Prijs voor één nacht op basis van beschikbaarheid: € 165. De kamerprijzen zijn exclusief de gemeentelijke toeristenbelasting van € 1,87 p.p.p.d.

ANNULEREN
Voor reserveren gelden de volgende annuleringsvoorwaarden:
- Meer dan 14 dagen voor de geboekte datum: kosteloos. 
- Meer dan 7 dagen voor de geboekte datum: 35% van de kosten
- Minder dan 7 en meer dan 3 dagen voor de geboekte datum: 60% van de kosten
- Vanaf 2 dagen tot minder dan 24 uur voor de geboekte datum: 100% van de kosten. TIP: sluit een annuleringsverzekering af.

Reserveren

De Belle van Zuylen kamer | 2 personen | eigen sanitair

€ 165,00 per nacht
€ 280,00 per 2 nachten

De Van Reede kamer  | 2 personen | gedeeld sanitair

€ 120,00 per nacht
€ 220,00 per 2 nachten

De Bentinck kamer | 2 personen | eigen sanitair

€ 165,00 per nacht
€ 280,00 per 2 nachten

De Nassau Zuylestein kamer | 2 personen | eigen sanitair

€ 140,00 per nacht
€ 240,00 per 2 nachten

De Jagthut | 2 personen | eigen sanitair

Vanaf € 300,00 voor een weekend

Suite Belle Bentick | 4 personen | gedeeld sanitair

€ 240,00 per nacht
€ 440,00 per 2 nachten

Lunch in de Jaghut

Iets bijzonders te vieren met een klein gezelschap?  Trakteer u zelf en uw gezelschap op De Jagthut. Zo'n 20 personen kunnen er aan de borrel en de dis. En na afloop kunnen de gastheer en/of gastdame blijven overnachten. Meer info: info@landgoed-zuylestein.

Evenementen op Zuylestein

De schaapskudde komt een paar keer per jaar om het landgoed te begrazen, er zijn markten, open dagen met concerten of theatervoorstellingen en  picknick-lunches op Zuylestein. Maar u kunt er ook op uit in de Utrechtse Lustwarande met haar bijzondere buitenplaatsen, tuinen en winkels op loop- en fietsafstand.

Arrangementen in het seizoen

Landgoed Zuylestein werkt samen met twee partners, via wie bijzondere arrangementen worden aangeboden: Kasteelovernachtingen.nl en Erfgoedlogies.nl. Bij Kasteelovernachtingen.nl zijn diverse arrangementen met activiteiten en gastronomie verkrijgbaar en bij Erfgoedlogies.nl is een arrangement met landgoedontbijt verkrijgbaar.

Naar Kasteelovernachtingen.nl

Aangenaam verpozen bij restaurant Nassau Zuylestein

In de monumentale Portierswoning van landgoed Zuylestein is restaurant Nassau Zuylestein gevestigd. Het is een unieke plek waar u heerlijk zittend aan de bosrand geniet van alles wat Nassau Zuylestein te bieden heeft. Koffie/thee met taart, verse pizza's, een lunch of diner. Bent u van plan te komen met een groter gezelschap, dan ontvangt Nassau Zuylestein graag een reservering. Vergeet dan niet te vermelden dat u logeert in onze B&B. Meer weten? Kijk op de site van Nassau Zuylestein.

Nassau Zuylestein werkt met verse producten van het Zuylesteinse land. 

Naar Nassau Zuylestein

Wandelen op Zuylestein en in de omgeving

Onlangs zijn er op het lommerrijke landgoed Zuylestein twee geheel nieuwe wandelroutes in gebruik genomen. Mede door de opening van deze nieuwe wandelpaden is het mogelijk geworden om te komen tot een betere bescherming van de waardevolle flora en fauna die aanwezig is op diverse plaatsen op het uitgestrekte landgoed. De twee nieuwe wandelroutes hebben als naam gekregen: De Bosch van Rosenthal route en de Godard Bentinck route en zijn tijdens het weekend verkrijgbaar in de landgoedwinkel. Voor € 2,80 kunt u op stap! 

Dan zijn er nog twee wandelingen die een groter gebied aandoen, waarbij Zuylestein op de route ligt: het Trekvogelpad en het Cotlandenpad (een afwisselend Klompenpad). Meer info:  https://klompenpaden.nl/klompenpad/cotlandenpad/

Naar het Trekvogelpad

Wandelroute Historisch Zuylestein

Landgoed Zuylestein stamt uit de veertiende eeuw en is in 1630 aangekocht door stadhouder Frederik Hendrik van Oranje Nassau als jachtslot en in 1640 door hem geschonken aan zijn bastaardzoon Fredrik van Nassau. Bij aankomst via de Rijksstraatweg tussen Leersum en Amerongen betreedt u een historisch park dat uniek is in Nederland door haar geheel intact gebleven Renaissance stijl. Het landgoed met een totaal oppervlak van 136 ha is door vererving 400 jaar in familie bezit gebleven. Download deze bijzondere historisch wandelroute en ga terug naar de tijden van weleer.

Download de wandelroute

Restaurants in de omgeving

Nassau Zuylestein, Leersum, gesloten ma en di. Andere dagen geopend vanaf 9.00 uur. 0343-235103 of info@nassauzuylestein.nl www.nassauzuylestein.nl

Restaurant Bentinck, Amerongen, gesloten ma/di. 0343-455690 https://restaurantbentinck.nl 

Restaurant Nassau Zuylestein en Restaurant Bentinck werken met verse producten van het Zuylesteinse land!

De Hooge Heerlijkheid, Amerongen, gesloten op di.  0343-460212 www.dehoogeheerlijckheid

Herberg den Rooden Leeuw, Amerongen, gesloten op di. 0343-454055 www.denroodenleeuw.nl

Restaurant Buitenlust, Amerongen, altijd open    0343-451692 www.buitenlust-amerongen.nl

Restaurants iets verder weg

"t Kalkoentje, Elst, gesloten op zondag 0317-612344 www.kalkoentje.nl

Residence Rhenen, Rhenen altijd open 0318-542888 www.residencerhenen.nl

Parc Broekhuizen, Leersum 0343-745858 www.parcbroekhuizen.nl

Of vraag naar de cateringmogelijkheden van Landgoed Zuylestein zelf.

Bron van creatie en inspiratie