Verkoop groenten uit de historische moestuin

Moestuin is open vrijdag 10.00-16.00 verkoop groenten en kruiden uit de tuin.

Op het landgoed zijn er open dagen, vrijwilligersdagen (met o.a.werkzaamheden in de moestuin) en evenementen zoals dineren in de moestuin, concerten maar er komen ook bedrijven vergaderen die tijdens de pauze door de moestuin wandelen. De tuin moet er dus altijd goed uitzien voor onverwachts bezoek en wordt soms zelfs versierd als er een feestje is.

Momenteel op het menu

Iedere vrijdag van 10.00 tot 16.00 is de 'oogst van de dag' te koop in de moestuin. Schikt het niet op dit tijdstip. U kunt het ook bestellen zie info@landgoed-zuylestein.nl. Tijdens de kerstvakantie zijn we gesloten.

De nieuwe voorjaarsgroenten zijn er nu volop: bindsla, eikenbladsla, radijs, raapstelen. De knoflook en de lenteuitjes komen er aan maar de knoflookbieslook en de verse salie en munt zijn er ook!

Biologisch groen van het seizoen

De snijbiet  en de spinazie hebben het de winter goed volgehouden maar de nieuwe oogst is nu echt aan de beurt. De nieuwe koolplantjes staan er, de paksoi kan binnenkort al gegeten worden, de zomerpostelein en zomerprei moeten nog even groeien evenals de courgettes, pompoenen, peulen en erwten. De aardbeien staan flink in bloei.

Maar de eerste peultjes met doperwtjes hebben wij al voorgeproefd, heerlijk zoet.

Restauratie

De tuin is in 2014 en 2015 gerestaureerd, de paden en bakken in het vroege voorjaar en de bomen in het late najaar. Er is altijd een moestuin geweest voor eigen gebruik binnen de ommuurde tuin, maar in 2015 zijn we ook gestart met het leveren van de groenten in Amerongen en Amersfoort en in Doorn.
We zijn nog niet klaar met de renovatie. De provincie Utrecht heeft in de zomer van 2015 de tweede fase ondersteund met een donatie. In 2016 hebben we de tuin feestelijk geopend op 10 september. We hopen binnenkort te starten met de houten kweekbakken.

Groenten en vruchten

Er staan 17e eeuwse groenten die we nu nog steeds kennen: pompoenen, wortels, andijvie, sla, bonen, tijm, basilicum, koriander, kool maar ook courgettes, Nieuw-Zeelandse spinazie, aardpeer en palmkool en aardappelen die er toen nog niet waren. Er is een bijzondere en uitgebreide collectie 17e ,18e en 19e eeuwse appel en peren, bomen, Naantjes. Verder zijn er mispels, en roodfruit en bessen waaronder cassis.

Vrijwilligers gezocht

.Ons "moestuinteam" kan nog wel wat vrijwilligers gebruiken. We hebben voor de verkoop op vrijdag van 10-16.00 een vacature.

Als uw handen beginnen te jeuken bij het zien van al dat moois, aarzel dan niet om u aan te melden. Er wordt op woensdagochtend, donderdagochtend van 9.00 - 12.00 uur in de tuin gewerkt. Op vrijdag van 9.00-16.00. We gaan de winter gewoon door!

Meer weten? Bel met Thea Dengerink (06-39444346) of met 0343 45 48 85, of stuur een berichtje naar info@landgoed-zuylestein.nl

Groente eten | Il Sogno op Zuylestein

Steeds meer mensen ontdekken het plezier en het genot van een moestuin, want wat is er lekkerder dan je eigen groente! Er wordt gekookt met wat het seizoen te bieden heeft. Wat 's ochtends uit de moestuin komt, staat dezelfde dag op tafel.

http://www.ilsogno.eu/il-sogno-zuylesteinBron van creatie en inspiratie