Verkoop groenten uit de historische moestuin

De moestuin is open op vrijdagen van 10.00 tot 16.00 uur.
Dan worden er groenten en kruiden verkocht uit de tuin.

Op het landgoed zijn er open dagen, vrijwilligersdagen (met o.a.werkzaamheden in de moestuin) en evenementen zoals dineren in de moestuin, concerten maar er komen ook bedrijven vergaderen die tijdens de pauze door de moestuin wandelen. De tuin moet er dus altijd goed uitzien voor onverwachts bezoek en wordt soms zelfs versierd als er een feestje is.

Moestuin-Rijksstraatweg 11 - Bestelformulier

Moestuintas voor 2 personen

Iedere vrijdag van 10.00 tot 16.00 is de moestuintas te koop in de Oranjerie. (23 december-5 januari gesloten)Vanaf de oprijlaan voor de muur rechtsaf, langs het grote huis en dan linksom de muur langs tot het poortje bij de oranjerie. U kunt daar ook uw auto parkeren.

Voor 2 personen vullen we de tas met drie groenten, kruiden/bloemen van de tuin en een recept voor 8 euro. Daarnaast kunt u natuurlijk de andere producten uit de tuin kopen.

Vrijdagochtend 19 januari kookt Noor een gevulde normandische aardappel met room! Klein bordje proeven voor een euro? Schuif even aan! Het recept zit in de groentetas.

Er zijn groentetas-cadeaubonnen te koop voor  5 en 10 euro. Aardig om vrienden en familie kennis te laten maken met de tuin.

Groentetas
Week 4: 1kg franse topkok-aardappelen om te koken en te bakken, 1 ons winterpostelein, 500 gr aardperen of kleine rode kool , zakje gemengde sla,  gemengd bosje kruiden.

U kunt zich opgeven voor een groenteabonnement via onderstaand bestelformulier.

Beschikbare groenten op vrijdag  
zolang de voorraad strekt-    

Moestuincadeaubonnen 5 en 10 euro

WGroentetassen bestellen en af te halen op vrijdag in de Oranjerie tussen 10.00 en 16.00 uur. Toegang via de Oranjerie Rijksstraatweg 11 aan de andere kant van de ommuurde tuin.
Bestellen: via onderstaand bestelformulier!
 
Aardappelen Dolwen (koken/bakken, friet) vastkokend/1kg, Krieltjes Dolwen, 500 gr                                                             Aardperen 500 gr                                                                                 Bietjes bosje                                                                              
Groenselderij struik
Kardoen 250 gr bladeren                                                                   Kievietsbonen vers of droog
Knoflook  bol
Kruidig boeket (bloemen met geurende kruiden) / bos
Lauriertakjes met blad / 20 gr
Palmkool / 250 gr
Raapjes (Witte, gele en en witrode) 500 gr                           Radijs diverse                                                                    Rozemarijn / bosje                                                                      Salie (groene) bosje
Snijbiet wit 250 gr
Snijbiet gekleurd 250 g
Spruiten klein 100 gr.                                                                  Rozemarijn bosje
Tijm gemengd (bont, groen en kruiptijm) bosje    Uien/sjalotjes
Veldsla  100gr                                                                     en winterpostelein 100 gr

             

Moestuintas & Groenteabonnement van Zuylestein

Bestel via onderstaand formulier een Moestuintas (voor woensdag) van de moestuin van Zuylestein. Ook leuk om cadeau te geven! Cadeaubon voor tien euro op vrijdag te koop. Uw bestelling dient u zelf op te halen en af te rekenen op vrijdag tussen 10.00 en 15.00 uur. Wordt het niet opgehaald voor 15.00 dan verkopen we deze graag aan een ander. Een Groenteabonnement nemen kan ook, u ontvangt dan informatie over de betaling en ingangsdatum.

Versturen

Momenteel op het menu

Iedere vrijdag van 10.00 tot 16.00 is de 'oogst van de dag' te koop in de moestuin. Schikt het niet op dit tijdstip. U kunt het ook bestellen zie info@landgoed-zuylestein.nl. Tijdens de kerstvakantie zijn we gesloten.

Aan het einde van de zomertijd zijn er de laatste aardbeien en frambozen, prei, snijbiet en spruiten, kleine raapjes mooie rode kool, palmkool, top-aardappelen uit Normandie om te koken en te bakken in krieltjes en gewoon. De appels van de naantjes worden nu geplukt en leggen we in de kelder. Moesappelen zijn nu te koop.

Alleen even komen kijken kan ook, dan betaalt u 3 eurp pp. Voor het groenteabonnement 2018 zie actueel.

Vrijwilligers gezocht!

Vrijwilliger voor een dag met collega's en vrienden, vrijwilliger tijdens de saaie zomermaanden, vrijwilliger voor een vaste dag per week?

U bent van harte welkom!  We kunnen sterke vrijwilligers gebruiken maar ook mensen met kennis of enthousiasme voor een strakke 17e eeuwse moestuin en haar produkten (verkoop). Komt u ons team versterken dan is er altijd koffie, producten uit de moestuin en na een dag hard werken ook een borrel na afloop. Aanmelden kan via de gele button onder dit bericht.

Voor een vrijwilligersdag kan de lunch en borrel en een eigen ruimte geregeld worden. Meer weten: info@landgoed-zuylestein.nl

 

Naar aanmeldformulier vrijwilliger

Restauratie

De tuin is in 2014 en 2015 gerestaureerd, de paden en bakken in het vroege voorjaar en de bomen in het late najaar. Er is altijd een moestuin geweest voor eigen gebruik binnen de ommuurde tuin, maar in 2015 zijn we ook gestart met het leveren van de groenten in Amerongen en Amersfoort en in Doorn.
We zijn nog niet klaar met de renovatie. De provincie Utrecht heeft in de zomer van 2015 de tweede fase ondersteund met een donatie. In 2016 hebben we de tuin feestelijk geopend op 10 september. We hopen binnenkort te starten met de houten kweekbakken.

Groenten en vruchten

Er staan 17e eeuwse groenten die we nu nog steeds kennen: pompoenen, wortels, andijvie, sla, bonen, tijm, basilicum, koriander, kool maar ook courgettes, Nieuw-Zeelandse spinazie, aardpeer en palmkool en aardappelen die er toen nog niet waren. Er is een bijzondere en uitgebreide collectie 17e ,18e en 19e eeuwse appel en peren, bomen, Naantjes. Verder zijn er mispels, en roodfruit en bessen waaronder cassis.

Bron van creatie en inspiratie